Actualitat - 06/06/2016

El XXIV Premi Ara Lleida d’autocròs reuneix 80 pilots al circuit Parc de la Serra de Mollerussa

• La prova, quarta de la temporada de l’especialitat, era puntuable per al Campionat català i també per al Campionat d’Espanya
  • Els participants, dividits en sis categories, van oferir dosis d’emoció i espectacle en dues jornades al traçat lleidatà

El Circuit Parc de la Serra de Mollerussa va acollir aquest cap de setmana la 24a. edició del Premi Ara Lleida d’autocròs. La prova, quarta de la temporada, era organitzada per l’escuderia Mollerussa i  puntuava per als campionats de Catalunya i d’Espanya de l’especialitat.

Una vuitantena de pilots van prendre part en la cita lleidatana distribuïts en sis categories: la divisió 1, per a vehicles de més de 2.000 centímetres cúbics, la divisió 2, per a turismes de fins a 2.000 centímetres cúbics, les Off-Road series, per a vehicles de sèrie d’un màxim de 2.000 centímetres cúbics, així com els monoplaces de la divisió III, els Car Cross i els Júnior Cross.

La cita, celebrada en una jornada assolellada, es composava de dues sessions qualificatives d’entrenaments per cada categoria, dues mànegues classificatòries i les finals, que van decidir els guanyadors.

Després de 10 voltes al traçat de Mollerussa, la victòria de la divisió 1 seria per a Víctor Álvarez, amb un Audi TT, que no va donar opció als seus rivals i va creuar la meta amb un marge de 17 segons respecte el segon que va ser Javier Benito, amb un Peugeot 208, mentre que la tercera posició va ser per a Perfecto Calviño, amb un Ford Fiesta.

Iván Posado, amb un Citroën Saxo, va guanyar la divisió 2. A vuit segons va acabar Jordi Costa, amb un Opel Corsa, primer entre els participants del Campionat de Catalunya. Rafael Gallardo, amb un Citroën Saxo, va ser tercer. El segon lloc del català va ser per a Lluís Codina, també amb un Citroën Saxo, i que va ser sisè en la general. El tercer calaix del podi del Campionat català va ser per a Joaquim González, amb idèntica muntura.

Josep Segalàs, amb un Renault Clio, va ser el millor de les Off-road Series, la categoria reservada a turismes estrictament de sèrie. José Antonio Casado va ser segon al volant d’un Peugeot 306 GTI.

Joan Enric de Maria, amb un Fórmula SC TTR, es va imposar entre els participants de la divisió III. L’actual líder provisional de la categoria va creuar la meta en primera posició amb prop de tres segons d’avantatge respecte el segon classificat. Una segona posició que seria per a Juan José Aranda, amb un altre Fórmula SC TTR. El tercer calaix del podi de la categoria l’ocuparia Delfín Lahoz, amb un Fórmula SC TTX.

El balear Juan José Moll, amb un Speed Car Xtrem, va ser el millor entre els sempre espectaculars Car Cross. El segon calaix del podi seria per a Antón Muiños, que amb un Semog Bravo va entrar a 3 segons del vencedor. El tercer lloc va ser per a Marc Batlle, amb un Casmat, que va ser el millor entre els participants del català. La segona posició va ser per a Jordi Puigvert i el seu Speed Car Xtrem. El podi del Campionat de Catalunya el va completar David Casadevall, cinquè a la general, amb un Speed Car Xtrem.

Finalment, en la categoria Júnior Cross, la victòria va ser per a Josep Arqué, amb un Speed Car Xtrem. Óscar Palomo va marcar la volta ràpida, amb un Yacar Cross, però va entrar segon, a 9 dècimes del guanyador. El tercer lloc va ser per a Darío Calviño, amb un altre Yacar Cross. El segon lloc del català va ser per a Joan Salichs, al volant d’un CRS Suzuki. La tercera posició va ser per a Ares Lahoz, amb un Speed Car Xtrem.

La propera prova del Campionat de Catalunya d’autocròs tindrà lloc el 22 d’octubre a Lleida.