Actualitat - 18/04/2016

Francesc Munné (Demon Car) s’imposa en la 18a. edició de la Pujada a Sant Mateu de Bages

• Ramon Plaus va acabar en segona posició, amb un Speed Car GTR 1000, i el jove Edgar Montellà, tercer, amb un Speed Car 1000
  • Gerard de la Casa, amb un Seat Córdoba WRC, va ser el més ràpid entre els participants de la categoria de Turismes

Francesc Munné, amb un Demon Car, va guanyar diumenge la 18a. edició de la Pujada a Sant Mateu de Bages, Memorial Laia Altimira. La prova, segona de la temporada del Campionat de Catalunya de Muntanya, va aplegar prop de seixanta pilots i es va disputar en un tram de cinc quilòmetres entre Callús i Sant Mateu de Bages. El bon temps va afavorir la presència d’aficionats que van poder veure de prop les evolucions dels participants.

L’actual campió de Catalunya Francesc Munné va començar la jornada amb problemes en el seu Demon Car en la primera mànega d’entrenaments, però va acabar sent el més ràpid en la tercera mànega i també en la segona de cursa. Precisament, el temps aconseguit en aquesta li va valer la victòria en la prova.

L’andorrà Ramon Plaus, al volant d’un Speed Car GTR 1000, havia marcat el millor temps en la segona mànega d’entrenaments i també en la primera cursa cronometrada. En la segona va millorar el temps aconseguit anteriorment però es va quedar a poc més d’un segon de Munné, quedant finalment en segon lloc.

El podi a Callús el va completar l’andorrà Edgar Montellà, amb un Speed Car 1000, a 6,3 segons del guanyador. Després de proclamar-se campió de Catalunya i subcampió d'Espanya de muntanya al grup N, Montellà ha canviat el Seat León amb què va debutar la temporada passada per l’Speed Car GTR amb l’objectiu de seguir progressant en la categoria reina.

En la categoria de Turismes,  el triomf va ser per a Gerard de la Casa que amb el seu habitual Seat Córdoba WRC, va acabar la cursa en sisena posició de la general, a 2,3 segons de les posicions de podi. El segon lloc en Turismes el va ocupar Luis Aguilera, amb un Seat Leon Long Race, que va avantatjar en 3,6 segons al tercer classificat, el BMW M3 de Joan Salvans.

El Trofeu Propulsió se’l va endur en Sergi Morilla, 12è a la classificació general, al volant del seu BMW sèrie 1.

Pel que fa a la Regularitat en Muntanya, el guanyador en Regularitat Super-Sport va ser Joan Josep Riera amb un BMW 325i. Segon va ser José Carlos Herranz, amb un Peugeot 205. En la Regularitat Sport, el triomf va ser per a Mònica Martínez, amb un Porsche 930. En segon lloc es va classificar Juan Carlos López, amb un Opel Kadet GSI, mentre que Pedro Peña, amb un Porsche 944, va acabar en tercera posició.

Per classes, David Becerra es va adjudicar la classe 3, amb un Renault Clio Williams. Manuel Cifuentes, amb un BMW M3 E-36, es va imposar en la classe 4 i Aleix Vila, en la 6, amb un Citroën Saxo 1.6 VTS. El millor entre els participants de la classe 8 va ser Joan Salvans, amb un BMW M3. Jonatan Girón va guanyar la classe 10, amb un Renault Clio Cup. La classe 12 va ser per a David Cenalmor, que participava amb un Citroen AX Sport. La classe 13 va ser per a Luis Aguilera, amb un Seat León Long Race. La classe 14 la va guanyar Gerard de la Casa, amb un Seat Córdoba WRC. Francesc Munné es va imposar entre els participants de la classe 16, amb un Demon Car. La 17 va ser per a Eduard Andueza que pilotava un Seat Marbella. Albert Naval, amb un BMW 325i, va ser el millor de la classe 19. Finalment, la classe 21 va ser per a Sergi Morilla, amb un BMW sèrie 1.

La propera cursa del Campionat de Catalunya de Muntanya serà la Pujada a Guardiola que tindrà lloc el proper 22 de maig.