Actualitat - 20/06/2016

Francesc Munné (Demon Car) guanya la Pujada a la Llacuna i iguala Ramon Plaus al capdavant del campionat

• L’andorrà, al volant d’un Speed Car, va ser segon, a 13 centèsimes del guanyador, i Albert López que pilotava un Demon Car, va acabar tercer
  • Gerard de la Casa va ser el més ràpid entre els participants en la categoria de Turismes, a menys d’un segon de les posicions de podi

Francesc Munné, amb un Demon Car, s’ha imposat aquest diumenge en la Pujada a la Serra de la Llacuna, que arribava  la seva quinzena edició. La prova, quarta del Campionat de Catalunya de Muntanya, constava de tres mànegues d’entrenaments cronometrats i dues curses sobre un tram de 3,8 quilòmetres, i va aplegar una cinquantena de pilots.

Francesc Munné, actual campió de Catalunya, havia aconseguit marcar els millors temps en la segona i tercera mànegues d’entrenaments, i va fer valer el temps aconseguit en la  primera mànega de cursa per endur-se la victòria. Segon triomf de la temporada de Munné que d’aquesta manera empata amb Ramon Plaus al capdavant de la classificació general.

Precisament l’andorrà Ramon Plaus, que havia marcat els millors temps en la primera mànega d’entrenaments, va ser segon a La Llacuna al volant del seu Speed Car. Plaus va completar la millor mànega de cursa a només 13 centèsimes del vencedor.

El tercer calaix del podi va ser per a Albert López, al volant d’un Demon Car. López va rebaixar el seu millor temps en la segona mànega de cursa però va acabar a 2,4 segons del guanyador.

El millor classificat en la Categoria de Turismes ha estat per a Gerard de la Casa, quart en la general de la jornada,  amb l’habitual Seat Córdoba WRC. De la Casa ha avantatjat per menys de quatre dècimes el cinquè classificat, Lluís Bigordà, que participava amb un Demon Car, i ha acabat quart entre els monoplaces.

El segon calaix del podi en Turismes l’ha ocupat Luis Aguilera, amb un Seat Leon MK2 Long Race, que ha completat la cursa amb un avantatge de 4,6 segons respecte el tercer classificat, el Mitsubishi EVO VII de Félix Jurado.

Pel que fa a la Regularitat en Muntanya, el guanyador en Regularitat Super-Sport ha estat José Carlos Herranz, amb un Peugeot 205 GT. Lluís Llop, ha estat segon, al volant d’un Volkswagen Golf GTI. La tercera posició ha estat per a Jaume Farré, també amb un Volkswagen Golf GTI.

En la Regularitat Sport, el triomf ha estat per a Mònica Martínez, amb un Porsche 911 Turbo. En segon lloc s’ha classificat Pedro Peña, amb un Porsche 944, mentre que Josep Masdeu, amb un Audi GT, ha estat tercer.

Per classes, Raúl Ramírez, amb un Peugeot 106 Rallye, va ser el millor de la classe 2. Ramon Vila, conduint un Ford Escort Cosworth, assolia la victòria en la classe 4. Óscar Triano, amb un Peugeot 106 Cup, va ser el millor entre els participants de la classe 6 i Jaume Darné, amb un Renault Clio R3 va ser el primer classificat de la classe 7. Ramon Rosell es va adjudicar la 10, amb el seu Renault Clio Cup. La classe 12 va ser per a David Cenalmor al volant d’un Citroën AX Sport, mentre que la 13 va ser per a Luis Aguilera i el seu Seat Leon MK2 Long Race. Gerard de la Casa, amb un Seat Córdoba WRC, es va endur la classe 14. Francesc Munné es va adjudicar la 16 amb un Demon Car. Eduard Andueza es va imposar en la classe 17, amb un Citroën AX. Daniel Correa, amb un Volkswagen Golf GTI, es va endur la classe 18 i Albert Naval, amb un BMW 325I, va guanyar en la classe 19. La classe 20 va ser per a Claude Darné, que participava amb un Renault Martini MK II.

La propera cursa del Campionat de Catalunya de Muntanya tindrà lloc el 23 i 24 de juliol i serà la Pujada a Alp, que puntua també per al Campionat d’Espanya i arriba a la seva sisena edició.