Actualitat - 27/05/2024

• Jordi Fanlo-Daniel Robledillo (Porsche 911 SC) guanyadors de la Regularitat Sport
  • Carles Miró-Ivan Matavacas (Porsche 911 SC) guanyen a Regularitat
  • David Espasa-Etna Espasa (Porsche GT3) guanyadors del Ral·lisprint

El passat dissabte, amb seu a la ciutat de La Bisbal d’Empordà i organitzat per l’Escuderia Baix Empordà, es va disputar el 37è Rally Empordà, puntuable pel Campionat de Catalunya Ral·lis, que a més, també puntuava pel Campionat de Catalunya de Promoció, Trofeu Júnior, Trofeu de Catalunya de Ral·lisprints d’Asfalt, els Campionats de Catalunya de Regularitat i de Regularitat Sport,  el Volant Racc, la Challenge Saxo 8v i la Challenge Michelin.

Amb 97 vehicles autoritzats a prendre la sortida va començar el ral·li que constava de quatre trams a doble passada, Els Àngels (15,638 km), Santa Pellaia (7,979 km), Sant Grau (13,361 km) i La Ganga (6,338 km) que hi sumaven un total de 338,260 km, dels quals 86,722 km eren cronometrats pel Campionat de Catalunya de Ral·lis, no així pel Campionat de Catalunya de Ral·lisprints, que només constava dels tres primers trams, sumant un total de 196,130 km dels quals 37,023 km eren cronometrats.

Ja des del primer tram cronometrat Xavier J. Vidales-Jordi Hereu (Skoda Fabia R5) van marcar el ritme de la prova, i guanyant tots els trams.

Al Campionat de Catalunya de Ral·lis el guanyador va ser el tàndem format per Xavier J. Vidales-Jordi Hereu (Skoda Fabia R5), la segona posició va ser per Albert Orriols-Xavier Moreno (Skoda Fabia Rally 2), i tercers van quedar la parella formada per Marià Parés-Pedro Requena (Skoda Fabia).

A la resta de Campionats i Trofeus, Xavier Ros-Albert Càmara (Peugeot 206 XS) van ser els guanyadors al Campionat de Catalunya de Promoció i també al Trofeu Júnior, seguits de Biel Gavilan-Joan Codinachs (Citroen Saxo VTS 1.6), i de Laura Tatiana Banús-Edgar Díaz (Citroen Saxo VTS 1.6).

Pel que fa a la Regularitat Sport, els guanyadors van ser la dupla formada per Jordi Fanlo-Daniel Robledillo (Porsche 911 SC), seguits a la segona posició per Andreu Vigué-Josep M. Casas (BMW 325) i tercers classificats Narcís Marcó-Gerard Ferrer (Citroën ZX).

A la Regularitat, els guanyadors van ser la parella formada per Carles Miró-Ivan Matavacas (Porsche 911 SC), seguits a la segona posició per M. Teresa Armadans-Miquel Molist  (Porsche 911) i en tercera posició Francesc Segú-Sergi Giralt (Volkswagen Golf GTI MK2).

Pel que fa al Trofeu de Catalunya de Ral·lisprints els guanyadors van ser la dupla formada per David Espasa-Etna Espasa (Porsche GT3).

Jordi San Andrés-Blas C. Cabrero (Peugeot 208 1.2 Puretech) van ser els guanyadors al Volant Racc, Biel Gavilan-Joan Codinachs (Citroen Saxo VTS 1.6 8v) primers a la Challenge Saxo 8v, i Xavier J. Vidales-Jordi Hereu (Skoda Fabia R5) ho feien a la Challenge Michelin.

Imatge: Todomotor66 PhotoSport