Actualitat - 01/10/2016

Sergi Pañella i César Crespo (Mitsubishi EVO X) s’imposen en un ral·li de Valls molt emocionant

• Nil Solans i Miquel Ibáñez van ser segons, amb un Peugeot 208, després d’una interessant pugna per la victòria durant tota la jornada
  • Àngel Bonavida, amb Anna Tallada de copilot, amb un Citroën Saxo, van ser segons a la cursa tarragonina i es va assegurar el títol de l’Open d’asfalt

Penúltima prova de la temporada sobre asfalt puntuable per a la Copa de Catalunya de Ral·lis. El Ral·li de Valls, que arribava a la seva setena edició, va aplegar una setantena de vehicles. Organitzada per l’escuderia Costa Daurada, la cursa constava de quatre trams als quals els participants havien de fer dues passades. El ral·li era puntuable per la Copa de Catalunya de Ral·lis d’Asfalt, l’Open Bridgestone i el Trofeu Júnior de Ral·lisprints d’asfalt, a més de la Copa de Catalunya de Regularitat Sport i Super Sport.

Entre els inscrits, diversos pilots que arribaven a Valls amb la intenció de posar a punt el vehicle de cara al Ral·li Catalunya, puntuable per al Mundial. La victòria va ser per a Sergi Pañella i César Crespo, que amb un Mitsubishi EVO X van mantenir un emocionant frec a frec durant tota la cursa amb el Peugeot 208 de Nil Solans i Miquel Ibañez. A falta de dues especials per al final, Solans tenia només 7 dècimes de segon d’avantatge sobre Pañella. El del Mitsubishi va guanyar els dos darrers trams i es va endur la victòria final, marcant cinc dels vuit scratxs.

La tercera posició va ser per a Lucas Rubio i Ivan Cano, amb el Porsche GT3, ex-Orriols.

Marcel Besolí i Xavier Carulla, amb un Peugeot 208 VTI van ser quarts, acumulant uns bons quilòmetres de cara a la seva participació en el Catalunya. Darrere seu, Jose María Martinez i Luka Larrosa van acabar cinquens amb el seu habitual BMW M3 E30.

En l’apartat de l’Open, la victòria va anar a parar a mans de Marc Que i Joaquim Sabater, amb un Peugeot 205 Rally. Àngel Bonavida i Anna Tallada, amb un Citroën Saxo, van ser segons, posició amb la qual s’assegurava el títol de l’Open. El podi el van completar Xavier Estalella i Sergi Baraiguet. Entre els ER, la victòria va ser per a Mario Acosta i Jonatan Gonzalez, mentre que l’Open Júnior va ser per a Ruben Muñoz i Javier Martinez, amb un Peugeot 106 S16.

En l'apartat de Regularitat Sport, la victòria final va ser per a Antoni Verdaguer i Jesús Mora amb un Porsche 944 Turbo, seguits de Jordi Gelabert i Albert Sànchez amb un  Porsche 911. El tercer calaix del podi el van ocupar Carlos Fernàndez i Isabel Diaz amb un Volkswagen Golf GTI.

En la Regularitat Súper-Sport el triomf va ser pel binomi Xavier Domingo – Jordi Vilagrà amb un Porsche 911. Segons van ser Joan M. Sànchez i Joan Font amb un Volkswagen Golf, i tercers van ser Joan i Jordi Galtés amb un Opel Manta GTE.

La propera cursa del Campionat de Catalunya de ral·li serà el ral·li Torrefeta-Florejacs, sobre Terra, que es disputarà el primer cap de setmana de novembre.