Actualitat - 24/10/2016

Rècord de participants en la VI Pujada Ullastrell- I Memorial Lluís Costa, amb prop de 90 vehicles

• Juan José Moll, amb un Speed Car GT-R, va ser el més ràpid, per davant dels monoplaces de Francesc Munné, segon, i Ramon Plaus, tercer
  • Gerard de la Casa, amb l’habitual Seat Córdoba WRC, va ser el més ràpid entre els participants en la categoria de Turismes

Xifra rècord de participació en la penúltima prova de la temporada del Campionat de Catalunya de Muntanya. Prop de 90 vehicles van prendre la sortida en la Pujada Santa Maria de Villalba-Ullastrell, que en la seva sisena edició estrenava memorial en record d’en Lluís Costa, qui va ser president de la Comissió de Muntanya i Oficial d’automobilisme, molt estimat entre pilots i organitzadors.

La prova, organitzada pel club +Gas Factory, constava de dues mànegues d’entrenaments cronometrats i dues curses sobre un tram de 3,77 quilòmetres, al llarg del qual es van aplegar nombrosos aficionats al motor en una matinal assolellada.

Juan José Moll, amb un Speed Car GT-R, havia marcat el millor temps en la segona mànega d’entrenaments cronometrats. El balear es va imposar també en cursa, sent els més ràpid en la primera de les pujades de carrera, l’única en que va puntuar ja que com la resta de monoplaces, no va poder disputar la segona cursa per l’accident d’un participant que va obligar a suspendre el final de la prova.

Francesc Munné, actual campió de Catalunya, va ser segon en la primera mànega d’entrenaments i el més ràpid en la segona, al volant del seu habitual Demon Car. En cursa, va quedar darrere Moll, ocupant el segon calaix del podi, a només dues dècimes del guanyador.

Ramon Plaus, amb un Speed Car H16, va aconseguir el segon millor temps a la primera mànega d’entrenaments cronometrats. L’andorrà pujaria al tercer calaix del podi després de completar el recorregut a només tres dècimes del vencedor de la jornada.

Pel que fa a la categoria de Turismes el millor classificat va ser Gerard de la Casa, vuitè en la general de la jornada, amb l’habitual Seat Córdoba WRC.

El segon calaix del podi en Turismes el va ocupar Luis Aguilera, amb un Seat Leon MK2 Long Race, que va fer valer el temps aconseguit en la primera mànega de cursa. En la segona, abandonaria, després de patir un accident en un dels revolts de la pujada.

Fèlix Jurado, amb un Mitsubishi EVO VI, va ser tercer entre els participants de la categoria de Turismes, desè en  la general de la jornada, a només mig segon del segon classificat.

El Trofeu Propulsió va ser per a Oriol Solé, amb un BMW 318 IS, que va quedar 27è. en la general de la jornada.

La Pujada Ullastrell també era puntuable per als participants en la Copa de Catalunya de Regularitat. El guanyador en Regularitat Super Sport va ser José Carlos Herranz, amb un Peugeot 205 GT. Lluís Llop, va acabar segon, al volant d’un Volkswagen Golf. La tercera posició va ser per a Joan Argemí, amb un Alpine A310.

En la Regularitat Sport, triomf de Mònica Martínez, amb un Porsche 911 Turbo. En segon lloc es va classificar Gabriel Oliver, amb un Lancia Fulvia 1300, mentre que Joan Molas, amb un Seat FL 1600, va ser tercer.

Per classes, Raúl Ramírez, amb un Peugeot 106 Rallye, va ser el millor de la classe 2. La classe 3 va ser per a Felip San Andrés, amb un Renault Clio Ragnotti. Felipe Rodríguez, conduint un Seat Leon Cupra R, assolia la victòria en la classe 4. Jan Solans, amb un Peugeot 208 R2, va ser el millor entre els participants de la classe 6 i Alex Santacatalina, amb un Peugeot 206 RC, va ser el primer classificat de la classe 7. La classe 8 va ser per a Joan Salvans, amb un BMW M3. Jonatan Girón es va adjudicar la 10, amb el seu Renault Clio Cup 3. La classe 11 va ser per a Lluc Rubio, que participava als comandaments d’un Porsche GT3. La classe 12 va ser per a Santiago Vega i el seu Citroën AX, mentre que la 13 va ser per a Luis Aguilera i el seu Seat Leon MK2 Long Race. Gerard de la Casa, amb un Seat Córdoba WRC, es va endur la classe 14. Juan José Moll es va adjudicar la 16 amb un Speed Car GT-R. La 17 va ser per a Eduard Andueza, amb un Citroën AX. Marc Cendra, amb un Volkswagen Golf II, es va endur la classe 18 i José María Martínez Vivancos, amb un BMW M3 E 30, va guanyar en la classe 19. La classe 20 va ser per a Claude Darné, que participava amb un Renault Martini MK II. Finalment, la 21 se l’adjudicaria Oriol Soler, amb un BMW 318 IS.

La propera cursa del Campionat de Catalunya de Muntanya, última de la temporada, tindrà lloc el 12 de novembre i serà la mítica Pujada a Sant Feliu de Codines, que arriba a la seva edició número 44.